Det tok meg litt tid å forstå hvor viktig det var å samkjøre innhold med strategiske mål – så måtte forklare om det.Det hele startet med at mitt bekjentskap var veldig engasjert i å få starte med å lage innhold sammen, og hadde gjort seg opp en hel del tanker om hva som skulle skrives om, noe som egentlig var veldig positivt.

Men, men, men …

Når jeg spurte om tankene bak innholdet, som struktur og informasjonen som skulle formidles (da snakker jeg om call to action, SEO, nøkkelord osv.), fikk jeg en litt brydd tilbakemelding:

«Det der har jeg ikke helt på plass enda. Kan vel ta det litt på sparket.»

Hele situasjonen ble litt dum, for dette betyr jo at det mangler en vesentlig del for å kunne utføre et godt arbeid.

Denne kommentaren betydde at jeg faktisk måtte sette foten på bremsen og hjelpe mitt bekjentskap med å få på plass noen mål før jeg kunne starte med noe som helst arbeid.

Grunnen? Veldig enkel – uten mål ville vi begge sette i gang motoren å gå på tomgang.

Hva skjer om man ikke setter mål for innholdet?

Litt for mange ganger har jeg prøvd å forsone meg med «å ta det på sparket» tilnærmingen til innhold.

Uten et mål på plass vil ikke innholdet gjøre noe nytte for kunden – og det ser ikke særlig bra ut for skribenten heller. Det ser ut som om man ikke kan jobben sin som innholdsforfatter, til tross for at kunden eller den bekjente ønsker å «ta det på sparket»

Uten klare mål, eller en strategi for innholdet, vil skribenten få en mye vanskeligere jobb.

Uten en form for milepæl som kan måle sukkes er det ekstremt vanskelig å måle hva som virker, og hva som ikke gjør det – og det vil heller ikke være noen form for indikasjoner for fremtidig innhold å hvile på.

Samtidig som markedsføringsbudsjettet blir drept av dårlig resultater, blir markedssjefen frustrert over at det det ikke er blitt noen betydelige data å dele med lederteamet. Det er rett og slett kaos på alle kanter.

Hvorfor mål og strategi er viktig når det kommer til innhold

I kjernen av det å ta et skippertak, er det et relativt stort problem: Det er som å kaste papir på veggen og håpe at de fester seg. Det du gjør er vektlagt på hundre prosent gjetting (noe som oftest ikke gir deg noen resultater).

Mål og målsettinger er viktige for innhold fordi det hjelper lage innlegg som danner et større bilde av strategien.

Når du har en plan på plass, og målbare tilnærminger rundt innholdet du har laget, kan du velge emner å skrive om på en strategisk måte.

Dette gjør at innholdet utfyller andre markedstiltak som søkemotoroptimalisering og annonseringer.

Dette hjelper også forfatteren med å lage mer effektive CTA-er, slik at leseren, om de ønsker, kan ta steget ut i kundereisen på en logisk måte.

Det jeg forsøker å si, er at strategiske mål er selve fundamentet for alt innhold som er solid- og over tid kan det bidstå markedsførere med å lage effektive kampanjer.

Hvordan koble innhold med bedriftsmål

Nå som jeg har satt krisemaksimeringen av mål og strategi, la oss se litt på hvordan det kan knyttes med innhold.

1. Prioriter målsettinger som er mest kritiske

Det første man kan gjøre er å tenke på hva slags resultater som betyr mest for bedriften når det kommer til innhold.

Er det påmeldinger til nyhetsbrev? Er det test av en programvare? Definer hva som er det viktigste utfallet du ønsker, og prioriter denne listen

2. Vurder hva som er relevant for publikum

Du vil aldri vite hva en leser vil ha før du spør.

Bruk spørreundersøkelser og data fra nettstedet ditt til å analysere hva besøkende ønsker og trenger mer informasjon om.

3. Lag en liste med innhold som adresserer begge punkter

Når du har laget dette, kan du sette opp en liste som kan hjelpe deg med å produsere de viktigste målene og svare på vanlige spørsmål fra publikum.

Ta og se på listen av temaer opp mot SEO og reklame for å se hvordan denne listen kan jobbe simultant med andre avdelingers innsats.

4. Sett smarte mål for å måle sukkes eller feil

SMART (spesifikke, målbare oppnåelige, relevante, tidsbundet) mål hjelper å måle resultatet av arbeidet ditt.

Lag milepæler som kan hjelpe deg å se hva som virker, og hva som ikke virker. Dokumenter disse observasjonene for fremtidige referanser

5. La data bestemme din fremtidige innholdsstrategi

Basert på de dataene du innhenter, prioriter innholdet og pass på å utvikle det.

Se om det er spesifikke formater eller emner som gjør det bedre enn andre (og jobb mot den retningen).

Lag en strategi i dag

Uten en strategi som kobles med innholdet ditt, vil du mest sannsynlig bare kaste bort tid og penger. Vær sikker på at innholdet du lager konstant bidrar til resultater og hjelper bedriften framover.

Uansett hva du gjør, ikke «ta det på sparket».

Constanze Stabu

Constanze Stabu

Constanze har stor lidenskap til innholdsmarkedsføring og elsker gode historier, kaffe og en personlig tilnærming. - " A writer by day and a reader by night".

Leave a Reply