Er det noe som ikke kan bli sagt nok, er det at nøkkelen til en effektiv blogg, og digital markedsføring, baserer seg ene og alene på behovet til menneskene du skal nå.Jeg kommer dessverre på to eksempler hvor folk ikke egentlig skjønner akkurat dette, og det til tross for at det er blitt en liten ” allmennkunnskap”. Det som er litt humoristisk er at disse to tingene gjør nettet helt unikt som markedsplattform.

Så, here we go:

1. Produsere innhold etter din subjektive preferanse

En fellesnevner mange deler når de publiserer innhold på nett, er det at vi ikke foretrekker å lese. Det er lettere å skanne, velge ut deler av informasjon, og bestemme hvor man vil legge vekten for en nøyere evaluering.

Statistisk sett er problemet at folk faktisk ikke liker å lese lenger, og at vi ikke setter oss inn i emner, eller forstår det vi faktisk leser. Resultatet av dette er at vi som jobber aktivt med tekst kjemper om et begrenset publikum, mens en større gruppe mennesker ikke møtes.

Jeg hører ofte at “bloggere” ikke benytter lyd, video eller visuelt stimulerende innhold, fordi de personlig ikke foretrekker å tilegne seg informasjon på denne måten.

Men så er jo spørsmålet – var det du eller målgruppen som skulle møtes?

Jeg har ikke akkurat noen banebrytende dokumentasjon, men jeg vet at de fleste som leser innleggene mine, vel, de liker å lese. Psykologi som tar for seg læring forteller at de som foretrekker å lære gjennom tekst, kan faktisk dra nytte av en mer visuell tilnærming (WHAAAT?).

En visuell tilnærming av innhold (kombinasjoner av tekst, lyd og visuelle elementer) oppleves som mer verdifullt, og for en stor del av befolkningen er det kanskje mer verdifullt?

Heldigvis finnes det forskjellige læringsmetoder og formater som gir mennesker muligheten til å trekke ut fordelen av informasjonen de konsumerer på varierende måter.

Men hvordan kan du få et konkurransefortrinn i din bransje ved å presentere innhold i andre kreative formater? En lur ting å notere seg bak øret er at god innholdsproduksjon er like viktig til lyd, video eller presentasjoner, som det er til ren tekst.

2. Ignorering av en fasit

Det finnes kun en fasit innen markedsføring i verden. Bare en som vet akkurat hva som må til for å få en person til å gjøre et kjøp.

This is no joke!

Vel, fasiten her er den ene betalende kunden din som bestemmer seg for å gjøre en bevisst handling, så det du bør ønske å gjøre med “salgsanalysen” din, er å koordinere tilnærmingen din mot flere av samme kundegruppe basert på nettopp dette ene «geniet».

For finne ut av hva dette kollektivet av markedsføringsfasiter kan fortelle deg, må du teste forskjellige aspekter av innholdet ditt mot alternative tilnærminger for å se hva som resulterer i størst antall kjøpere.

Men…

Fokuserer du virkelig på hva målgruppen din ønsker og vil ha, hvis du uansett driter i det å finne ut av hvilken overskrift, tilbud eller CTA de faktisk foretrekker?

Nope.

Og det som er ganske dumt ved å være subjektiv, er at du lar nye kunder gå til konkurrenter fordi du baserer tilnærmingen din på ren synsing.

Uansett, veldig mange faller i markedsfellen hvor de skaper materiale de subjektivt responderer på, fremfor å teste hva som virker på målgruppen de vil nå. Eller så følger de «ekspertenes råd» uten engang å evaluere selvstendig hva som faktisk virker i deres individuelle situasjon.

Internett er kanskje det mest test-vennlige miljøet for markedsføring hittil. Alt som ligger på nett kan måles og analyseres, og det er massevis av rimelige og gratis verktøy å bruke – så det er ingen grunn til at du ikke tester innholdet ditt.

Feil er ikke farlig

Jeg ramlet over en testmåling fra Marketing Sherpa som konkluderte med at oppfordringer til klikk fremdeles er effektivt i visse tilfeller. Dette gjelder CTA i innlegg og nyhetsbrev, og hvordan du kan teste det opp mot ditt publikum.

Shit, tenk om noe virker bedre enn det du bruker i dag?

Om du nå skulle være veldig opptatt av å ha rett, betyr dette også at muligheten for at du ikke er like opptatt av målgruppen din er tilstede. Det kan være lønnsomt å være åpen for å jobbe med innhold målgruppen din faktisk ønsker å respondere på, fremfor å være subjektiv.

Me det sagt er det bare å teste, med mindre du ikke er den som alltid har rett da selvfølgelig. Da trenger du ikke det…

Constanze Stabu

Constanze Stabu

Constanze har stor lidenskap til innholdsmarkedsføring og elsker gode historier, kaffe og en personlig tilnærming. - " A writer by day and a reader by night".

Leave a Reply